A világ vezető hegedű- és brácsaművésze idén Budapestre látogat és nagyszabású koncertet ad a Margitszigeten. A zenéje ismerős sokak számára, de biztosan vannak olyan dolgok, amiket eddig még talán nem tudtál a művészről:

  1. A zene a génjeibe van kódolva: édesanyja zongoratanárnő, apja hivatásos csellista, de még a nagyszülei is zenészek voltak!
  2. Hatévesen kezdett el hegedülni, egy évvel később pedig már egy jó hírű zeneiskola tanulója lett, majd 16 évesen a világhírű New-Yorki Julliard-on folytatta a tanulmányait.
  3. Jelenlegi lakhelyei: Malvern (Worcestershire), illetve Krakkó
  4. Kevesen tudják róla, hogy nagy focirajongó, kedvenc csapata az Aston Villa.
  5. Bevallotta, hogy gyakran szív marihuánát, ugyanis ez jó hatással van a kreativitására.
  6. Kétszer házasodott, jelenlegi feleségét Agnieszkanak hívják, és lengyel nemzetiségű.
  7. Kennedy hegedűsként mára már bejárta mind az öt kontinenst, a legtöbb vezető zenekarral fel is lépett, és a legtöbb fontos hegedűversenyből felvételt is készített.
  8.  A gyakran csak Kennedy néven ismert előadó a Guinness Rekordok Könyvében is szerepel, mint a legtöbb eladott klasszikus lemez előadója, mely címet az 1989-es Vivaldi: A négy évszak című felvételével szerzett meg.
  1. Kennedyt egyesek a klasszikus zene fenegyerekének is tartják, kissé rámenős természete, illetve az esetenkénti szándékos faragatlansága miatt.
  2. Nemcsak a zenész, de a hangszere is különleges: Direkt a számára kialakított öthúros hegedűn és egy, a híres hegedűkészítő, a cremonai Carlo Bergonzi 1732-ben készült hangszerén játszik.

Ha egy igazán színvonalas komolyzenei koncerten szeretnél részt venni, Neked is ott a helyed a Margitszigeten június 11-én.

Jegyek és bővebb info