Hol ismered meg a legújabb zenekarokat és hangzásokat? Mennyire vagy képben a legfrissebb zenei hírekkel és eseményekkel? Jobb szereted az online cikkeket vagy inkább a nyomtatott lapokat kedveled?

Összeszedtük neked azokat a zenei portálokat, magazinokat, folyóiratokat, amiket mindenképp érdemes olvasni. Minden stílusban, nem csak szakértőknek!

Soundhead

Mit közvetít: Az ezredfordulón alapított elektronikus zenei hírmagazin.

„Alapításkori fő célkitűzésünk egy elektronikus zenei élettel széles körben foglalkozó újság létrehozása volt, amely a mondanivalóját szórakoztató, mindenki által fogyasztható formába csomagolva tálalja az olvasók elé.” – Soundhead

Elérhető online, ingyen, itt: soundhead.hu

Miért jó: Nem csak hazai, de a nemzetközi nagykutyák munkássága is górcső alá kerül. A zenei téma mellett pedig még sok más érdekességet is találhatsz az oldalon! ; )

 

Underground Zenei Kulturális Magazin

Mit közvetít: A nem-kommersz-könnyűzenék online magazinja. Rock, metál, alternatív, punk, party, etno, pop, jazz együtteseket, lemezeket és programokat ismertet meg a kultúrára szomjazó olvasóval. A részletes beszámolók mellett kiterjedt fotóalbumok is elérhetőek az oldalon. Ezeken kívül kiemelt szerepet kapnak az interjúk is.

Az Underground magazin a hivatalos oldalán olvasható előfizetés nélkül.

Miért jó: A kulturális hírek mellett elsősorban magyar befutott és amatőr zenekarokkal ismerkedhetünk meg.

Válogass zenei eseményeink közül!

Viharock

Mit közvetít: Magyar rockzenei hírek határon innen és túlról. Az állandóan frissülő tartalomban találhatunk zenekari és zenei életből híreket, interjúkat a Magyarországon élő zenészekkel, koncertbeszámolókat- és ajánlókat, és nem utolsó sorban lemezismertetőket és ajánlókat. A Viharock magazin ingyenesen elérhető a www.viharock.hu oldalon.

Miért jó: A híreket és beszámolókat nem sajátítják ki a befutott előadók: a magazinban feltörekvő zenekarok és zenészek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

 

Metal & Hard Rock HammerWorld Magazin

Mit közvetít: Az 1986-ban alapított nemzetközi magazin, ami kizárólag heavy metal és hard rock zenei híreket (albummegjelenések, turnék, stb), demo-, stúdióalbum- és lemezkritikákat, interjúkat, koncertbeszámolókat és még sok más érdekességet közöl. Évente 10 száma jelenik meg állandó CD vagy DVD melléklettel. Kapható az újságárusoknál, de elő is rendelheted, hogy biztosan ne maradj le róla. A magazinnak elérhető az online hírarchívuma hammerworld.hu oldalon.

Miért jó: Offline is elérhető és a magyar metal egyik fő szószólója.

 

Gramofon – Klasszikus és jazz

Mit közvetít: A negyedévente megjelenő folyóirat a magyar (és nemzetközi) klasszikus és jazz zenei élet nagy alakjaival készít interjút, illetve koncert- és fesztiválajánlókat, lemezkritikákat közöl! A folyóirat weboldalán is olvashatsz friss híreket, beszámolókat, tanulmányokat.

Egyébként a Gramofon elérhető újságárusoknál vagy megrendelhető közvetlenül a kiadótól.

Miért jó: Színvonalas lap, nem csak a szakmabelieknek!

Válogass zenei eseményeink közül!