1. Slash felcsempészett egy pumát a Four Seasons hotelbe

Slash a 90-es évekre egész szép egzotikus állatgyűjteményt halmozott fel. A nyolc macskája mellett, los angeles-i otthonában helyet kapott rengeteg mérgeskígyó és gyíkok is, na és persze a Curtis nevű pumakölyök. Bár az 1994-es földrengés rendesen megrongálta a zenész házát, az állatok nem sérültek meg. Ennek ellenére egy időre átköltözött a Marina del Rey-ben található Four Seasons hotelbe és természetesen vitte magával a pumáját is.

Forrás: gunsnroses.com

2. Axl Rose verekedésbe keveredett, miután azt mondták neki, hogy úgy néz ki, mint Bon Jovi

Az énekes 1987 decemberében, Chicagóban megütött egy rajongót, aki azt merészelte mondani neki, hogy hasonlít Bon Jovira.
A két zenész kapcsolata nem felhőtlen. Bon Jovi 2006-ban például azt nyilatkozta a New York Postnak: Tudod mi akaszt ki? Épp az egyik brit rock magazint olvastam, amiben volt ez a cikk Axl Rose-ról és a 13 millió dolláros Guns ’n’ Roses albumról, ami sosem készült el. 13 éven át nem is csinált semmit és mégis mindenki rá figyel. Tudod én mit tettem 13 év alatt? Sokat. De az újságok mégis inkább Axl balhéiról írnak.

3. Zavargás St. Louis-ban

1991-ben a GNR úton volt a „Use Your Illusion” turnén. St. Louis-ban közel húszezer ember előtt zenéltek nagyjából 90 percig, mikor Axl besokallt, mert az egyik rajongó becsempészett egy kamerát az első sorba. Az énekes rávetette magát a kamerás srácra. Nem sokkal később Axl távozott a helyszínről, a banda pedig követte.
Miután a tömeg rájött, hogy vége a bulinak, a feldühödött rajongók megrohanták a színpadot. A biztonságiak vízsugárral igyekeztek visszatartani őket, nem sok sikerrel. Az emberek tönkre tették a színpadot és értékes felszereléseket vittek magukkal. Csak rendőrök százai tudták megfékezni a zűrzavart.

4. Axl tízezer dollárért vett helyet a repülőn egy plüss elefántnak

Az 1992-es franciaországi turnén Axl vett az akkori barátnőjének, Stephanie Seymournak a születésnapjára egy plüss elefántot.
Azért, hogy New Yorkba juttassa a lányhoz, vett egy helyet a fedélzeten az elefántnak. Persze, a hangsebesség kétszeresével repülő Concorde jegyárak sosem voltak olcsók…

5. Stoppolniuk kellett az első nagy turnéjukon

Az 1985-ös „The Hell Tour” tényleg pokolira sikeredett, mikor a Los Angeles-ből Seattle-be tartó út során lerobbant a kisbuszuk félúton. Hogy le ne késsék a show-t, felkapták a gitárjaikat és stoppal mentek tovább. Kölcsön felszerelést kellett használniuk és a beígért 250 dolcsi helyett is csak ötvenet kaptak. De legalább odaértek.

6. Axl egyszer sörétes puskával végzett egy molylepkével

Craig Duswalt, Axl egyik volt asszisztensének elmondása szerint, a 90-es évek elején Axl malibui otthonába egyszer berepült egy molylepke, amit Duswalt megpróbált kizavarni, de Axl-nek más elképzelései voltak a rovar hatástalanítására. Megkérte Duswaltot, hogy szorítsa sarokba a molylepkét, hogy le tudja lőni. Az asszisztens próbálta meggyőzni, hogy el tudja érni egy légycsapóval, de Axl csak annyit mondott: „ez nem fog megtörténni” és meghúzta a ravaszt.

Forrás: nypost.com

7. Az 1992-es montreali zavargás

Azon az estén a Metallica frontembere, James Hetfield súlyos égési sérüléseket szenvedett, mikor egy lángnyelv közvetlenül előtte csapott fel. Azonnal a kórházba vitték, így a Metallicának megszakadt a koncertje.
A Guns ’n’ Roses viszont lehetőséget kapott, hogy megmentse az estét. Ennek ellenére két órába telt, amíg színpadra léptek, majd kilenc dal után hangproblémákra és Axl torokproblémájára hivatkozva befejezték a koncertet. Mikor a tömeg megértette, hogy az estének vége, a kb. 53 000 emberből kétezren megrohanták a színpadot és 400 000 dolláros kárt okoztak a stadionban, majd az utcán is folytatták a tombolást. A rendőrség viszont gyorsan megfékezte a zavargást könnygázzal és gumibotokkal.

8. Axlt elnyeli a Ritz tömeg

1988-ban, a new yorki Ritz rock klubbeli koncerten a Paradise City volt a legveszélyesebb dal mind közül, ami abban teljesedett ki, hogy Axl belevetette magát a rocktól megvadult rajongók tengerébe. A tömeg azonnal elnyelte, amiből csak a zenekar három roadja tudta kihúzni.
Axl épp időben jutott vissza a színpadra ahhoz, hogy befejezze a dalt. Igaz ezt már póló és néhány ékszer nélkül, karmolásokkal tarkítva tette.

5 perc 30 másodpercnél történik a balul sikerült crowd surfing

9. Duffot eltrafálják egy üveggel Sacramnetoban

1993-ban, a „Use Your Illusion” turné egyik állomásán megint rövidre lett vágva egy koncert, mert a basszusgitáros Duff McKagan megsérült, mikor valaki a tömegből a fejéhez vágott egy üveg „valamit”.

Axl ezek után bejelentette: „Utálom elrontani a szórakozásotokat, de valaki fejbe dobta Duffot egy üveggel és most nem tud játszani. Szóval, sajnáljuk és jó éjszakát. És ha megtaláljátok azt a s***fejet, öljétek meg.”