Rieu 1949-ben született. Testvéreivel együtt a komoly zenén nőtt fel édesapjuk jóvoltából, aki karmester volt. André öt éves korában kezdett el hegedülni. “Az elején nagyon nehéz volt koncentrálni, mert a tanárnőm annyira szép és szőke volt, hogy beleszerettem és állandóan csak bámultam ahelyett, hogy az utasításaira figyeltem volna.”

Johann Strauss Orchestra nevű, 1987-ben alapított zenekarával 1990 óta járja a világot. „A zenekaromat azért neveztem el Johann Straussról, mert nagyon szeretek Strauss-keringőket játszani.” – vallotta be a zenész.

Rieu egy igazi hangszer-ritkaságon, egy 1732-es Stradivari-hegedűn játszik. Mindössze 400 darab létezik Stradivari hegedűkből a világon. Feleségével és két fiával pedig abban a 15. századi maastricht-i kastélyban élnek, ahol gyerekként zongorázni tanult.

Nem csak korunk kiemelkedő hegedűművésze, de a fiatalabb generációt is pártfogolja. Nézd meg Rieu koncertjén fellépő 3 éves Akim Camarát:

A fiatalon zeneszerzői pályára készülő Sir Anthony Hopkins pár éve azzal kereste fel Rieu-t, hogy anno írt egy darabot (The Waltz Goes On), amit szeretne, ha eljátszana a művész. A hegedű virtuóz természetesen engedett a kérésnek és Bécsben hangot adott díszvendége a szerzeményének.
Nézd meg a videót:

Mikor arról kérdezték, gondolkozik-e a nyugdíjba vonulásról, azt válaszolta: soha. “A zenekarommal való felvételek készítése nagyszerű, de a legjobban a színpadon szeretek lenni. Az egyetlen dolog amihez értek az a zenekészítés. Szóval az a célom, hogy folytatom és, hogy a zenével boldoggá tegyem az embereket. 120 éves koromig fogok zenélni.”

A humorral és show elemekkel fűszerezett koncertjei mindig felejthetetlen élményt nyújtanak, és élővé teszik a komolyzenét. 2017. június 16-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában lép újra fel a magyar rajongók előtt.

Jegyek és bővebb információ: http://bit.ly/2porAcv