A 35 éves jubileumi nagykoncert az Arénában a Pokolgép egész pályafutását átöleli majd.

Most a magyar kemény rock klasszikusának számító együttes életének legjobb pillanataiból emelünk ki részleteket.

Megalakulás
Kukovecz Gábor már a kötelező katonaság előtt is együtt „zenélt” Paksi Endrével és Varga Tiborral, akikkel több tehetségkutatón is megpróbálkoztak hírnevet szerezni, de nem jártak sok sikerrel. A kötelező katonai szolgálat letelte után aztán 1980-ban megalakult a jólismert Pokolgép zenekar.

Az ország első heavy metal nagylemeze
A nyolcvanas évek közepére a ’Gép stílusával és leginkább dalszövegeivel olyan rajongói bázist tudhatott maga mögött, hogy lemez nélkül is sztároknak számítottak a magyar fémzene világában.
A Hungaroton lemezkiadót nehéz volt meggyőzni az album megjelentetéséről, de a rajongói tömeget látva és Nagy Feró közreműködésének köszönhetően 1986-ban „Totális Metál” címmel kiadták az első magyar „heavy metál” nagylemezt, amiből több mint 70.000 példány fogyott el, ami mai szemmel nézve sem kevés! Több Nagy Feró által írt dalszöveg is hallható a lemezen.

Teltházas Körcsarnok
Az Éjszakai bevetés lemez megjelenése után, az 1989 decemberében a Körcsarnokban rendezett koncerten enyhén szólva olyan teltház volt, hogy többszáz rajongó képtelen volt bejutni az eseményre. Mi ez, ha nem elismerés?

Újjáéledés
Minden zenekar életében eljön az a pillanat, amikor szünetet kell tartania. A Pokolgép 1994-ben egy válogatás albummal (Best of Régi Gép), majd egy utolsó koncerttel mondott búcsút a rajongóknak. De csak egy időre, mert a színpad hívogató szavának nehéz volt ellenállni! A ’99-es Metál Fesztiválon Kukovecz és Rudán Joe újjá szervezte az egykori Pokolgépet és azóta sem volt megállás. Az újjászerveződés óta számos album jelent meg és több jubileumot is megünnepelhettünk már a srácokkal.

Jelenleg
A 35 éves jubileumi nagykoncertet idén is az Omen nyitja, ezt követi a jelenlegi Pokolgép, majd a klasszikus felállás, továbbá vendégként megjelennek a zenekar életéhez köthető jelentős figurák is: Rudán Joe, Paksi Endre, és Nagy Feró is.

Jegyek és bővebb info