Korunk egyik legnagyobb hatású spirituális tanítója, Eckhart Tolle mélyenszántó, mégis egyszerű tanításai számtalan embernek segítettek már a világon megtalálni a belső békéjét.

Az életleckék mélyén a tudatosság átformálása áll, egy spirituális ébredés, amit Eckhart az emberi evolúció következő lépésének tart. Ez előfeltétele a személyes boldogság elérésének és az erőszak végének is a Földön.

A lüneni születésű Tolle 29 éves korában, hosszan tartó depressziós időszak után érte el azt a megvilágosodott állapotot, amit azóta is tovább ad az embereknek művein, előadásain keresztül. Erre a hirtelen ráébredésre így emlékszik vissza:

„Én már nem voltam képes tovább önmagammal élni. Ebben az állapotban egy kérdés vetődött fel válasz nélkül: ki az az „én”, aki nem tud „önmagával” élni? Mit jelent az „önmagam”? Úgy éreztem, a semmibe sodródom! Akkoriban még nem tudtam, hogy ami valójában történt, az az agy által kreált „önmagam” – minden súlyával, problémájával, ami a nem kielégítő múlt és a félelmetes jövő között él – összeomlott. Eltűnt. Másnap reggel felébredtem és minden olyan békés volt. Azért volt béke, mert nem volt „önmagam”. Csak a jelenlét érzése vagy „létezés”, csak megfigyelés és szemlélődés.”
[fbq]

Jelöld ki a szöveget és oszd meg egyszerűen az ismerőseiddel!

1. „Bizonyos változások elsőre negatívnak tűnnek, de hamarosan rájössz, hogy ez által hely teremtődik az életedben valami új számára.”

2. „A mások fölötti hatalom valójában erőnek álcázott gyengeség.”

3. „Nem ritka az olyan ember, aki egész életét arra várva tölti, hogy elkezdjen élni.”

4. „Nem azzal lelsz lelki békére, ha átrendezed életkörülményeidet, hanem ha fölismered, hogy ki is vagy valójában, a legmélyebb szinten.”

5. „A múlt a jelen hiányán keresztül állandósítja önmagát.”

6. „Végső soron nem vállalsz felelősséget az életért, amíg nem vállalsz felelősséget ezért a pillanatért – a mostért. Ugyanis a most az egyetlen hely, ahol az élet föllelhető.”

7. „Gyakran bármilyen lépés jobb, mint a nem lépés, különösen, ha már hosszú ideje élsz egy boldogtalan helyzetbe ragadva.”

8. „Ha a gondolat és az érzelem nyilvánvalóan ellentmond egymásnak, akkor a gondolat a hazugság, s az érzelem az igazság.”

9. „Amikor panaszkodsz, áldozattá válsz. De amikor arról beszélsz, hogy mi történik veled, anélkül, hogy áldozatot csinálnál magadból, akkor a te kezedben van az irányítás. Változtass a helyzeten, ha szükséges vagy lehetséges; lépj ki a helyzetből vagy fogadd el.”

10. „Ne keresd a boldogságot. Ha keresed, nem fogod megtalálni, mert a boldogság ellensége maga a keresés.”