A Jethro Tull zenéje nem keveset fejlődött 1968 óta, mikor megjelent a „This Was” című  első albumuk.

Ez az időszak volt a progresszív rock születésének ideje. Ekkor alapult még például a Genesis, a Pink Floyd, Rolling Stones és Fleetwood Mac is. Első albumuk után a Jethro Tull is beleépítette a zenéjébe a klasszikus, folk, jazz, elektronikus és világzenei elemeket, ezt a „klasszikus Jethro Tull hangzást” (ami egyesek szerint eklektikus, mások szerint zavarba ejtő) még 50 év után is képesek megtartani!

A ’70-es évekre világszínvonalúvá váló Jethro Tull népszerűsége vetekedett a Led Zeppelinnel, Elton Johnnal, de még a Rolling Stones-szal is. 1989-ben pedig még egy Grammy-díjat is elhappolták a legjobb Hard/Heavy Metal kategóriában a Metallica elől!

A fél évszázados sikerhez sokat adott a hűséges rajongói bázis. Nem csak a fura figurák, de a die-hard fiatal korosztály is, akik ki tudja, hogy miért, de újra felélesztik a Jethro Tull korai éveit.

Bár a Jethro Tull 2014-ben befejezte működését, 2017-ben Ian Anderson (aki dén lesz 71) bejelentette az 50 éves jubileumi turnét. Egyébként Anderson továbbra is játszik Tull-zenéket, de csak soloban.

A turnén nem csak a Jethro Tull zenéjét ünneplik majd világszerte a rajongókkal, de az 50 éves fennállás alatt mind a 36 tagnak is ki fog járni a tisztelet, akik megfordultak az együttesben, még akkor is, ha személyesen nem vehetnek részt a koncerten.

Ennyi idő van még hátra a jubileumi koncertig:

Jegyek és bővebb info