Nagyon kevés ember létezhet a világon, aki nem szereti a palacsintát. Lehet édes vagy sós, kicsi vagy óriási, strandon vagy otthon, reggelire, ebédre, vacsorára… Bárhol, bármikor, bármilyen formában szeretjük. Hoztunk nektek néhány képet és receptet a világ különböző tájainak palacsintáiról. Katt a képre a receptekért és indulhat is a sütés!

Crêpes Suzette – Franciaország

A tésztája a miénkhez hasonló, viszont túró, lekvár vagy kakaó helyett karamellizált cukorral illetve narancsos vagy narancslikőrös öntettel tálalják.

 

Pancake – USA és Kanada

A tésztája merőben más, tömörebb, mint amit megszokhattunk. Töltelék nélkül fogyasztják, juharsziruppal meglocsolva, gyümölccsel vagy ropogósra sült baconnel társítva.

 

Poffertje – Hollandia

Icipici holland palacsinták, jellemzően vajjal és porcukorral vagy cukorsziruppal fogyaszthatjuk. Az elkészítése némileg problémás, hiszen egy speciális poffertjesütőre van szükség, de ha ezt sikerül beszerezni, mindenképp érdemes ilyen minipalacsintákat készítenünk!

 

Blintz – Oroszország

Bár hagyományosan lekváros töltelékkel készül, mi most egy egészen rendhagyó, vegán és egészséges változat receptjét hoztuk el nektek.

 

Gundel palacsinta – Magyarország

A hazai nagy kedvencünk, amely akár egy karácsonyi desszertként is teljesen megállja a helyét. Otthon sem nagy ördöngősség összedobni és teljesen lenyűgözhetjük vele a vendégeket (vagy saját magunkat).

 

Ha igazán kedvet kaptatok a palacsintához, van egy nagyszerű programajánlatunk számotokra! Nem csak sok-sok palacsinta, de remek programok is várnak rád a IV. Szolnoki Palacsintafesztiválon! Neked is ott a helyed!

Jegyek és bővebb info