Kis hazánk nagy zenészének slágereit generációk ismerik. De vajon mennyire ismered Horváth Károlyt, vagyis a karcos hangú Charlie-t?

  1. 20 éves kora óta él a zenélésből, ami mellett 17 évig vendéglátózott. Ki mondta, hogy könnyű a zenészek élete?
  2. Fiatalon balett-táncosnak készült, a balettintézetben ismerte meg jó barátját, Somló Tamást. Ebben az időben alapította meg a Decca zenekart is (a későbbi Olympia) Molnár Györggyel.
  3. Az Afrika nevű zenekarral A Földközi-tenger partvidékén, Irakban, Egyiptomban és Jordániában is turnéztak.
  4. A ’80-as években, több évig élt Norvégiában, ahol luxushajón is zenélt. Itt merült fel benne egyedül, hogy végleg ki is költözzön. „Elindulsz bárhova, és azt mondod, hogy itt szeretnék maradni, mész 10 métert arrább, és még szebb, egy ékszerdoboz, olyan nature van, egy olyan természet, tele tengerszemmel, 2000 alagút, és minden út gyönyörű!” – mondta a Reflektorban.
  5. A Charlie által alapított Olympia több szempontból is egyedülálló rockzenekar volt. Magyarországon elsőként ők használtak fúvósokat és különlegességként koncertjeikre bérletet adtak ki.
  6. Az 1998-as birminghami Eurovíziós Dalfesztiválon a „Holnap már nem lesz szomorú” című dallal képviselte Magyarországot.
  7. Bár nem nevezhető gyűjtögetőnek, baseballsapkákból és benzines öngyújtókból szép kis mennyiséget halmozott fel az évek alatt.
  8. 1982-ben felkérték a Jézus Krisztus Szupersztár főszerepére, de végül elutasította. Pedig a Jézus-image megvolt!
  9. 1997-ben több nívós díjat is kapott: Liszt-díj, a Mahasz „Év koncertje” díja, az „Év magyar előadója”.
  10. Ha minden jól megy, hamarosan elkészül a 39-ik lemeze is.

Az idén 70 éves zenész születésnapi koncertet ad december 29-én. A legnagyobb slágerek, kiváló sztárvendégek frenetikus hangulatot fognak teremteni a Papp László Budapest Sportarénában!

Jegyek és bővebb információ: http://bit.ly/2qdrc0z