2017. december 9-10-én újra megtölti a Sportarénát Magyarország legeredetibb zongoravirtuóza.

Bár hatalmas sikereket ér el világszerte, ő mégis megmaradt annak a Havasi Balázsnak, aki mindig is volt. De tekintsünk most be „a világ leggyorsabb zongoraművésze” életének kulisszái mögé!

Valószínűleg a hobbi szinten tangóharmonikázó nagyapja ültette el benne a zene szeretetét, akit megpróbált utánozni. 4 éves korában, kezdett el zongorázni a nővére hangszerén. Nem is volt kétséges, hogy a későbbiekben is zenével akar majd foglalkozni. 21 éves korában már a volt iskolájában, a Weiner Leó Konzervatóriumban tanított.

Nem indult zökkenőmentesen karrierje, sok elutasítás érte a lemezkiadók részéről, de kitartó lelkesedésével és kemény munkával elérte, hogy ma az legyen aki. Egy vele készült interjúban így nyilatkozott: „Szerencsés vagyok, de a szerencse az nagyon sok dolog keveréke: lehetőség, akarat, szorgalom, kitartás és nem elég álmodozni: nagyon sokat kell tenni azért, végtelen kitartással kell küzdeni, hogy mellénk szegődjön a szerencse.”

Egy-egy nagyobb show előtt akár napi tíz órát is zongorázik, hogy olyan alakítást nyújtson, ahol a játékával meg tudja ragadni a közönséget. Érzi az embereket, akikhez szól. Szeretné megtanítani a jövő generációinak a hangszertanulás szeretetét. A szerzeményeiben felcsendülnek népzenei motívumok is, ami nem véletlen. Nem csak Magyarországon akarja (újra) népszerűvé tenni, de befogadható formában tárja a világ elé is ezt a magyar kulturális örökséget.

De egy ekkora szabású virtuóz nem űzhet mindenféle hobbit (sárkányrepülés, thai boksz), ha a kezéről van szó. Európa legnagyobb tanácsadó cége biztosította szponzorilag 25 millió forintra az ujjait. Jobb félni, mint megijedni, hiszen kamaszként a thai boksz edzéseken többször eltörte az ujját, de megesett az is, hogy korcsolyával siklottak át a kezén.

Ne hagyd ki te sem decemberben az új, lélegzetelállító produkciót!

Jegyek az Aréna Show-ra: eventim.hu