A 2017-es Férfi Kosárlabda Európa-bajnokságot idén négy ország rendezi: Finnország, Izrael, Románia, és Törökország. Aki követte a magyar kosárlabda alakulását az elmúlt években, nem lepődött meg, hogy kijutottunk a FIBA-ra. A tehetséges játékosok mellett az is növelte a kijutási esélyeket, hogy néhány éve emelték az EB létszámát, vagyis még 8 csapat lehetőséget kapott a küzdelemre.

A magyar válogatott már 1999 óta nem indult EB-n, de 18 év után most újra esélyt kapunk a győzelemre! Szeptember 1-jén a horvátokkal küzdünk meg, ha nem is életre-halálra, de mindenképp a dicsőségért.

Az európai szintű Szolnoki Olaj KK a legjobb magyar játékosaival a külföldi csapatokkal is felveszi a versenyt. A mostani válogatottban is nagy szerepet kapnak. Az EB-n résztvevő válogatott és az eredmények révén a magyar kosárlabda presztízse egyre biztosabban nő.

A magyar válogatott kerete a következő játékosokból áll: Eilingsfeld János (Szolnok), Ferencz Csaba (Körmend), Hanga Ádám (Laboral Kutxa Vitoria), Keller Ákos (Fehérvár), Kovács Péter (Szombathely), Perl Zoltán (Capo d'Orlando), Ruják András (Sopron), Tóth Ádám (Szolnok), Tóth Norbert (Szombathely), Váradi Benedek (Szombathely), Vojvoda Dávid (Szolnok), Wittmann Krisztián (Szolnok).

Hanga Ádám elmondta: „Idén nem fogok az NBA nyári ligájában játszani, jól érzem magam és várom, hogy a nemzeti csapatnak segíthessek.

Idézzük fel a selejtező egy pillanatát ezzel a videóval!

Bővebb információ és jegyek: http://bit.ly/2oS23Hv