Januárban Budapestre látogat a STOMP! Az előadás során egy olyan táncbemutatót láthatunk, amelyet a 12 tagú társulat mindennapi tárgyakkal, például szemétdobozokkal, seprűkkel, konyhai szivacsokkal, öngyújtókkal, gyufaszálakkal, dobozokkal, székekkel kelt életre.

Az alábbiakban 6 érdekes tényt tudhatsz meg a társulatról:

1. Több mint 25 éve járják a világot, ezalatt több, mint 20 ezer előadásuk volt és 12 millió embert ejtettek ámulatba!

2. A STOMP alapítótagjai (Luke Creswell és Steve McNicholas) egy Pookiesnackenburger nevű bandában kezdték a pályafutásukat a 80-as években. Luke énekelt és gitározott, Steve pedig ütős hangszereken játszott.

3. Az eddigi előadásaik során a társulat elhasznált többek között 50 ezer doboz gyufát, 30 ezer seprűt, 20 ezer kukát, 10 ezer dobverőt és 25 ezer liter fekete festéket.

4. A STOMP számos reklámban is szerepelt már, a leghíresebbek ezek közül egy angol Heineken és egy nemzetközi Coca-Cola reklám.

5. A társulat több tagja is tehetségkutató vetélkedők során került felfedezésre.

6. A legnagyobb STOMP előadás a 2012-es londoni olimpia záróünnepségén történt: 40 előadó lépett fel 14 különböző országból.

A STOMP előadásai egyesítik a komédia, a tánc és a ritmus elemeit. Adrenalin és energia áramlik belőlük, előadásukat semmiképp nem érdemes kihagyni.

Jegyek és bővebb info

Forrás: stomplondon.com