A cuki kis vörös srác, aki egy szál gitárral, valamint egy lábpedállal nyűgöz le több tízezres tömegeket. Aki megmutatja, hogy a mai előadóművészek között is van még pár olyan gyöngyszem, akinek a dalszövegiben tényleg van valami jelentés, a dallamaitól pedig olyan érzést kapsz, amit csak az igazi zene tud kiváltani az emberekből: a katarzist. Az pedig már mellékes, hogy most kavarta fel a világot a Game of Thrones-ban való rövid szereplésével.

Hogy kiről van szó? Ha esetleg idáig egy lakatlan szigeten laktál a fejedet a homokba dugva, akkor eláruljuk: Ed Sheeran-ról, a világszerte ismert előadóról. Bár az utóbbi időben a csapból is a Shape of you szól, pályafutása ennél sokkal izgalmasabb darabokat is rejteget. Ha pedig az ember Ed Sheeran koncertre készül (pl. jövő nyáron Bécsbe: http://bit.ly/2tESHRl ), akkor nem árt ha egynél több számot is ismer.

  1. Shape of you
   Kezdjük azzal a számmal, amit mostanában tényleg mindenki hallott. Rendkívül dallamos, egyből a füledben marad a jó kis üteme. Ha véletlenül kimaradt idáig a zenelistádból, fülelj rá, azonnal insta love lesz.

  2. Make it rain
   Ed nagyon szeret feldolgozásokat játszani, általában a koncertekre is be szokott egyet-egyet csempészni. Ez a cover az egyik kedvencünk tőle, egyeseknek talán a Kemény motorosokból lehet majd ismerős. A motoros bandákról szóló sorozat tökéletes aláfestő zenéje ez, hangsúlyos gitárdallamokkal és Ed nyers és erős szólamaival.

  3. Lego House
   Szereted a Harry Pottert? Ha igen, már csak azért is érdemes lesz ránézned az ehhez a számhoz tartozó kisfilmre, mivel Rupert Grint, vagy Ron Weasley Ed mániákus zaklatóját játssza. Nem mellesleg nekünk ez volt az első szám, amit hallottunk tőle, innentől indult a Sheeran rajongásunk.

  4. Give me love
   végtelenül egyszerű és ugyanilyen szép szám a szeretet illetve szerelem iránti vágyról, annak kártékony hatásaival is együtt. Egy gitár, néhány jól megfogalmazott mondat és Ed egyedi hangja. Más nem is kell. Ajánljuk a Demi Lovato-val közös előadásukat – garantált a libabőr.

  5. You need me, I don’t need you
   Egy egyedi hangzású szám arról, hogy Ed egyedi hangzású előadó. Valamint egy nem igazán burkolt beszólás azoknak, akik a tömeggyártott zenéket irják. Gitár, követhetetlen rap szöveg, plusz egy klip, amiben jelnyelven narrálják a dalszöveget. Nem is kell több.

  6. Sing
   Már az első akkordoknál magával ragad a szám pörgős hangulata, tökéletes parti zene. Csak egy tipp: a takarítás még sosem ment olyan gyorsan, mint ezt a zenét hallgatva.

  7. Thinking out loud
   Esküvőre készülsz? Akkor Ed neked írta ezt a számot, használd hát fel. Mi is lenne alkalomhoz illőbb, mint egy zene, ami olyan szerelembe esésről szól, ami az ember 70 éves koráig kitart?

  8. Castle on the hill
   Be kell valljuk, ez a szám nem ragadott magával első hallásra. Sőt másodikra sem. Aztán utat talált a szívünkbe. A világsztár, aki arról énekel, hogy mennyire szeret visszajárni a kis szülővárosába, ott pedig minél több időt tölteni a barátaival, akikkel annyi emlék fűzi össze.

  9. Eraser
   Az említett világsztárok élete sem habos torta. Egyszer fent, egyszer lent; erről szól a nóta. Valamint arról, hogy az álmaid kergetését nem mindenki nézi jó szemmel. De ha egyszer sikerül elkapni, akkor akár még hatalmas koncerttermek színpadáról is énekelheted, hogy mennyire nem érdekel a véleményük.

  10. Perfect
   A tökéletes szerelmes szám, nem hiába Perfect a cime. Minden lány leghőbb vágya, hogy a szőke herceg a szám szövegét fogalmazza meg feléjük. Köszönjük Ed, hogy dalt írtál erről.

Aki esetleg az összeállítás végére kapott kedvet egy Ed Sheeran koncerthez, azoknak ajánljuk jövő nyári bécsi koncertjét: http://bit.ly/2tESHRl